skip to Main Content

Καλώς Ήρθατε

στην ιστοσελίδα του Φαζάκη Γεώργιου Ορθοπαδικός Χειρουργός – Βελονιστής – Οζονοθεραπευτής.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: +30 28210 27494
Κινητό: +30 6977633131
Διεύθυνση: Χιωτάκη, 7 Χανιά

Η κλασσική Κινέζικη εξήγηση για τον βελονισμό είναι ότι ενεργειακά κανάλια (μεσημβρινοί) ρέουν εντός του σώματος και στην επιφάνεια του και από εκεί επηρεάζεται η ενέργεια στα εσωτερικά όργανα του σώματος μας. Είναι σαν ποταμοί που τρέχουν διαμέσου του σώματος αρδεύοντας και διατρέφοντας τους ιστούς. Μία διακοπή, ένα μπλοκάρισμα στην κίνηση αυτών των ενεργειακών ποταμών είναι σαν ένα φράγμα που πλημμυρίζει τους άλλους ιστούς και τους στερεί την οξυγόνωση τους.

Οι μεσημβρινοί μπορεί να επηρεασθούν  εύκολα και γρήγορα τοποθετώντας με ανώδυνο τρόπο πολύ λεπτές βελόνες τα λεγόμενα ‘σημεία βελονισμού’. Οι βελόνες ξεμπλοκάρουν τους δρόμους ενέργειας και αποκαθιστούν την ομαλή ροή δια μέσου των μεσημβρινών. Οι θεραπείες βελονισμού που συνήθως κρατάνε από 20-40 λεπτά μπορούν έτσι να βοηθήσουν τα όργανα του σώματος στις δυσλειτουργίες πέψης, αφομοίωσης και παραγωγής ενέργειας αλλά ακόμα και να επηρεάσει τα φυσικά παυσίπονα που παράγονται στον εγκέφαλο μας και λέγονται ενδορφίνες. Είναι ουσίες πολύ πιο δυνατές από την μορφίνη αλλά χωρίς τις παρενέργειες αυτής. Έτσι ο βελονισμός έχει δράση σε επώδυνες καταστάσεις όπως είναι οι οσφυαλγίες και οι πόνοι του αυχένα αλλά και σε πονοκεφάλους και ημικρανίες, σε αρθριτικά στο γόνατο. Πιο κάτω παραθέτω σε ποιες παθήσεις χρησιμοποιείται ο βελονισμός.

Αλλεργική ρινίτιδα, Ψωρίαση, Αλλεργικό βρογχικό άσθμα, Εκζέματα, Οξεία και χρονία γαστρίτιδα, Νευροδερματίτιδα, Έλκος στομάχου, 12/δακτύλου Έρπητας ζωστήρας και μεθερπητική νευραλγία, Κολίτιδα, Έρπης γεννητικών οργάνων, Δυσκοιλιότητα-διάρροια, Ακμή, Κεφαλαλγίες, Δυσμηνόρροια Ημικρανίες, Ανωμαλίες περιόδου, Νευραλγία τριδύμου, Αμηνόρροια, Παράλυση προσωπικού νεύρου, Σύνδρομο κλιμακτηρίου, Σύνδρομο Meniere, Σπερματόρροια η ανικανότητα στον άνδρα, Ίλιγγοι-εμβοές στα αυτιά, Σεξουαλική ψυχρότητα, βαρηκοΐα Στείρωση, νυχτερινή ενούρηση στα παιδιά, πρόωρη εκσπερμάτιση, αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο, Μελαγχολία-αυπνία, κατάθλιψη, ραιβόκρανο, φοβίες, οσφυαλγία, άγχος, ισχιαλγία υπέρταση, οστεοαρθρίτιδες, παχυσαρκία, τενοντοθυλακίτιδες, διακοπή καπνίσματος, μυαλγίες, αλκοολισμός, αδυνάτισμα, πόνοι ώμου και αγκώνα.

Η μοντέρνα επιστημονική άποψη είναι ότι τοποθετώντας με ανώδυνο τρόπο βελόνες στα σημεία βελονισμού ερεθίζουμε το νευρικό σύστημα να απελευθερώσει χημικές ουσίες στους μύς, στη σπονδυλική στήλη και τον εγκέφαλο. Αυτές οι χημικές ουσίες είτε θα μειώσουν την αίσθηση του πόνου είτε θα προκαλέσουν την απελευθέρωση άλλων χημικών ουσιών και ορμονών οι οποίες επηρεάζουν το ίδιο το εσωτερικό αυτορρυθμιστικό σύστημα του οργανισμού. (ομοιοστασία)

Η βελτιωμένη ενεργειακή και βιοχημική ισορροπία του οργανισμού που προκαλείται από το βελονισμό έχει σαν αποτέλεσμα να διεγείρει τις φυσικές θεραπευτικές ικανότητες του οργανισμού και να προάγει την σωματική και ψυχική ευεξία. Έτσι τα αποτελέσματα του βελονισμού είναι θεαματικά δεν έχουν παρενέργειες όπως τα αντιφλεγμονώδη (γαστρορραγίες, προβλήματα στα νεφρά, στην καρδιά, στα κύτταρα του μυελού των οστών). Σύμφωνα με μία μελέτη στο περιοδικό BMJ μόνο 13% των δυτικών αποδεδειγμένων με μελέτες ιατρικών είναι επικερδείς για τον άνθρωπο ,το 10%  είναι μη αποτελεσματικό και το 46% με άγνωστα αποτελέσματα.

Kρανιοβελονισμός

Ειδικού τύπου βελονισμός (το κρανίο αποτελεί ειδικό μικροσύστημα βελονισμού όπου εκπροσωπούνται όλα τα όργανα και τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού). Πολύ καλή θεραπεία για εγκεφαλικά επεισόδια, οσφυαλγία, ισχιαλγία αυχεναλγία.

Βελονισμός Tung

Ειδικό σύστημα βελονισμού με διαφορετικά σημεία από ότι ο κλασσικός βελονισμός και καλύτερα αποτελέσματα από αυτόν. (σε ορισμένες περιπτώσεις).

Ryodoraku Γιαπωνέζικος βελονισμός

Γίνεται μέτρηση με υπολογιστή σε ειδικά σημεία σε κάποιους μεσημβρινούς και σύμφωνα με τα ευρήματα   γίνεται  θεραπεία με βελόνες. Τεχνική που χρησιμοποιείται από τους Ιάπωνες με θαυμάσια αποτελέσματα σε οξείες  και χρόνιες καταστάσεις. Χρειάζονται 5-6 θεραπείες.

Διακοπή καπνίσματος

Γίνεται με ειδικό αμερικάνικο μηχάνημα ανίχνευσης και θεραπείας σημείων, χωρίς να χρησιμοποιούνται βελόνες, στο αυτί. Χρειάζονται 4-5 θεραπείες.

Back To Top