skip to Main Content

Καλώς Ήρθατε

στην ιστοσελίδα του Φαζάκη Γεώργιου Ορθοπαδικός Χειρουργός – Βελονιστής – Οζονοθεραπευτής.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: +30 28210 27494
Κινητό: +30 6977633131
Διεύθυνση: Χιωτάκη, 7 Χανιά

Η οζονοθεραπεία συνδυάζει όζον και οξυγόνο και χρησιμοποιείται ευρέως στην Ευρώπη πάνω από 50 χρόνια. Είναι ιδανική για την θεραπεία φλεγμονών ακόμα και μικροβιακών, ενισχύει τον οργανισμό των καρκινοπαθών, για θεραπεία φλεβικής ανεπάρκειας στο κυκλοφορικό , για θεραπεία τραυμάτων που δεν κλείνουν εύκολα όπως σε άτονα έλκη στα πόδια σε διαβητικούς  για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ιδίως σε αθλητές και ασθενείς με χρόνια νοσήματα. Το όζον, ένα στοιχείο που βρίσκεται σε αφθονία στη φύση, αποτελεί μια «επαναστατική θεραπεία» τόσο για το δέρμα, όσο και για την υγεία σας!

Οι θεραπείες οξυγόνου-όζοντος παρέχουν ζωογόνο οξυγόνο στον οργανισμό. Σ’ αυτές υπάγονται οι θεραπείες του όζοντος και η θεραπεία του υπεροξειδίου του υδρογόνου(στο συστατικό αυτό μετατρέπεται στον οργανισμό μας το όζον). Και οι δύο χρησιμοποιούνται στην εναλλακτική αγωγή διαφόρων παθήσεων. Το όζον (Ο3), η πιο χημικά ενεργός μορφή οξυγόνου, είναι ένα ισχυρό μικροβιοκτόνο που σκοτώνει ή εξουδετερώνει βακτηρίδια, μύκητες και ιούς. Επειδή το όζον καταστρέφει αποτελεσματικά τα μικρόβια και τις τοξικές βιομηχανικές ουσίες, πάνω από 3.000 πόλεις στην Ευρώπη χρησιμοποιούν όζον, ακόμα και για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού τους. Ακόμα, ως μια ασφαλής και ατοξική λύση, προορίζεται και για θεραπευτικούς σκοπούς, αφού παράγει καθαρά μίγματα ιατρικού όζοντος – οξυγόνου σε ακριβείς δόσεις(Στο ιατρείο υπάρχει ειδική συσκευή από το Μιλάνο Ιταλίας πού παράγει μείγμα οξυγόνου-όζοντος σε συγκεκριμένη πυκνότητα και με κατάλληλη μέθοδο το εισάγομε στον οργανισμό που θέλομε να θεραπεύσομε)

Τι είναι το όζον;

Το όζον είναι μια αλλοτροπική μορφή οξυγόνου, εξαιρετικά διαδεδομένη για τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζει στην οικολογική ισορροπία της γης. Καταφέρνει και απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της επικίνδυνης για τον άνθρωπο υπεριώδους ακτινοβολίας που προέρχεται από τον ήλιο, εμποδίζοντάς τη να φτάσει στη γη.

Το θεραπευτικό όζον

Το όζον όμως, χρησιμοποιείται ευρέως από τις αρχές του αιώνα και για θεραπευτικούς σκοπούς. Στην ιατρική, χρησιμοποιείται σαν μίγμα οξυγόνου και όζοντος (Ο2/Ο3) και ονομάζεται ιατρικό όζον. Βασισμένο στην απολυμαντική του δράση, εγγυάται ασφάλεια χωρίς τοξικότητα ή φαρμακευτικές αλληλεπιδράσεις και δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, εφόσον βέβαια εφαρμοστεί σωστά.

Σε σωστές δόσεις (1-40mg/mlΟ2), το όζον δεν έχει παρενέργειες, γιατί εμφανίζονται μηχανισμοί αντιοξειδωτικής προστασίας. Ακόμα, μετά τη χορήγηση του ενεργοποιούνται κάποια ένζυμα προορισμένα στην αδρανοποίηση των ελεύθερων ριζών, με άμεση συνέπεια τη βελτίωση των μηχανισμών αποκατάστασης των ίδιων των κυττάρων που εξουδετερώνουν τη δημιουργία των πιθανών αντιδραστικών μορίων. Βασικός όρος, λοιπόν, της οζονοθεραπείας, είναι ότι η χορηγούμενη δόση δεν πρέπει να υπερβαίνει την ικανότητα που τα αντιοξειδωτικά ένζυμα και η γλαυθαδιόνη έχουν να εμποδίζουν τη συσσώρευση του ανιόντος Ο2 και του υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Διαφορετικός για κάθε πάθηση είναι ο τρόπος εφαρμογής της οζονοθεραπείας:

  1. Μεγάλη και μικρή αυτομετάγγιση(σε σάκκους που χρησιμοποιούνται για αιμοδοσία ενίομε με όζον και έτσι εμπλουτίζομε το αίμα με αυξητικούς παράγοντες και στην συνέχεια ο ασθενής λαμβάνει πίσω το δικό του αίμα. Είναι μία πολύ δημοφιλής μέθοδος και χρησιμοποιείται από την βασίλισσα της Αγγλίας Ελισσάβετ και τον οδηγό φόρμουλα 1 Μπαριτσέλλο  για αναζωογόννηση)
  2. Ενέσιμη ενδομυικά για θεραπεία κήλης δίσκου-οσφυαλγίας η υποδόρια για κυτταρίτιδα και για ρυτίδες η σε μυικές θλάσεις(μαζί με τοπικό αναισθητικό η άλλα ομοιοπαθητικά φάρμακα).
  3. Τοπική εφαρμογή με ασκούς ή κώδωνες για σοβαρά έλκη δέρματος που δεν κλείνουν με τις κλασσικές θεραπείες (διαβήτης-τραύματα)

Η οζονοθεραπεία θεωρείται απόλυτα ασφαλής! Δεν υπάρχει τοξική δόση-υπέρβαση της δοσολογίας, η μόνη παρενέργεια που ίσως νιώσει ο ασθενής είναι μια …ζαλάδα.

Back To Top